Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Εκδήλωση Copyleft για την Κων/να Κούνεβα


Αυτή την Κυριακή, 14/6/2009, το Copyleft πραγματοποιεί εκδήλωση συμπαράστασης για τη συνδιακαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η ιστορία της Κωνσταντίνας συνοπτικά:
H Κωνσταντίνα Κούνεβα κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι πτυχιούχος Ιστορίας&Αρχαιολογίας. Προβλήματα υγείας του παιδιού της όμως, την ανάγκασαν να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και να εργαστεί σαν καθαρίστρια. Ο δυναμικός της λόγος για την εκμετάλλευση των εργαζομένων σ' αυτόν τον κλάδο την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στις συναδέλφους της κι έτσι εξελέγη Γενική Γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικειακών Βοηθών. Συγκρούστηκε πολλές φορές με την εργοδοσία για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου της. Στις 22/12/08 τα μεσάνυχτα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο από αγνώστους, για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες καταγγελίες ότι ήταν υποκινούμενοι από την εργοδοσία.

Η εκδήλωση:
Το γεγονός αυτό σαν ομάδα Copyleft δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Έτσι την Κυριακή 14/6, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας για την υπόθεση της Κούνεβα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου (Κλεισθένους 57). Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα από τους παρευρισκόμενους και θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του θύματος.

Αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει, αλλά δεν μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση, μπορεί να καταθέσει οικονομική βοήθεια στους λογαριασμούς: 664/747626-49 στην Εθνική Τράπεζα στον οποίο συγκεντρώνει χρήματα το σωματείο ή στον προσωπικό λογαριασμό της Κων/νας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5012-019021-277.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου