Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθές βράδυ η αντιρατσιστική εκδήλωση του Copyleft. Το πρόγραμμα ξεκίνησε γύρω στις 8, οπότε ο Σωτήρης και η Αγγελική, μέλη της ομάδας μας, παρουσίασαν το περιοδικό και τους στόχους της ομάδας και έκαναν έναν πρόλογο για την εκδήλωση. Θερμό χειροκρότημα ακούστηκε στην αίθουσα όταν οι δύο ομιλητές αφιέρωσαν τη βραδιά στο Γιώργο Καρατζά (Captain), μέλος του Copyleft, που έχασε τη ζωή του τον περασμένο μήνα σε τροχαίο.


Στη συνέχεια προβλήθηκε σύντομο ντοκιμαντέρ της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας και ζητούν άσυλο. Ακολούθησε ομιλία από μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που παρουσίασε τη δράση της οργάνωσης στον τομέα των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.


Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Kushan, Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος αρνήθηκε τη στράτευση και βαπτίστηκε χριστιανός, ενέργειες που τον έκαναν να διώκεται από το καθεστώς της χώρας του, να φυλακιστεί δύο φορές, να κρύβεται και στη συνέχεια να εγκαταλείψει τη χώρα του. Στη συνέχεια περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε στην Τουρκία και στην Ελλάδα και τα προβλήματα που προκαλεί η εχθρική αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού σε τέτοιου είδους ανθρώπους.
Και οι δύο ομιλητές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Ακολούθησε συζήτηση, όπου τέθηκαν θέματα γύρω απ' τις αιτίες που προκαλούν τέτοια φαινόμενα, μαρτυρίες παρευρισκομένων, αλλά κυρίως για το πώς μπορούμε να επέμβουμε τοπικά και άμεσα για αντίστοιχα προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή μας.

Μετά τη συζήτηση, οι Ηχογονιστές ταρακούνησαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου με το πολιτικοποιημένο hip-hop τους και στη συνέχεια τα Ματζαφλάρια παρουσίασαν ένα δυνατό σετάκι από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και του classic rock.



Οι νεότεροι (και όχι μόνο) απ' τους παρευρισκόμενους συνέχισαν μέχρι αργά το τραγούδι με συνοδεία την κιθάρα του Κυριάκου από τα Ματζαφλάρια!


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε στο χώρο έκθεση φωτογραφίας από μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας και πάγκος με υλικό από συμμετέχοντες φορείς.





Την εκδήλωση στήριξαν με τη συμμετοχή τους αρκετοί φορείς της περιοχής, όπως οι Αρμονίστας από το Ξυλόκαστρο, ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, ο Σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών, η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων, η νεολαία Κιάτου Α/ΤΑΞΙΑ κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου