Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Δολοφονία του 28χρονου στα Εξάρχεια


Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 28χρονου νεαρού χθες το μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός ηλεκτρολόγος συμμετείχε ενεργά σε κίνηση πολιτών για την απομάκρυνση των εμπόρων ναρκωτικών από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ αναφέρεται ότι πρόσφατα είχε διαπληκτιστεί έντονα με άγνωστο άτομο.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Τσαμαδού μια μαύρη μηχανή με δυο επιβαίνοντες προσέγγισε το θύμα γύρω στις 14.15. Ο συνοδηγός της μηχανής έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές τον 28άχρονο. Όταν το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο δρόμο, ο δράστης κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησε ακόμα δυο φορές, στο κεφάλι. Αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία οι δύο δράστες ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας είναι γεμάτο εμφανείς και όχι μόνο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον νεαρό και τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο κάλυκες από όπλο ανατολικού τύπου, πιθανότατα "Τοκάρεφ".

Περίπου μία ώρα μετά το έγκλημα, η μαύρη μηχανή ΧΤ βρέθηκε εγκαταλειμμένη στην οδό Ερμού 167 και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στην ταυτότητα των δραστών.

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος έδωσε επιτόπου κατάθεση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 28χρονος ηλεκτρολόγος από το Νέο Ηράκλειο ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών άσχετο με την πολιτική. Η επίθεση έγινε κοντά στο Στέκι των Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού, όπου στις 24 Φεβρουαρίου είχε γίνει επίθεση με χειροβομβίδα από ακροδεξιά στοιχεία.

Πηγές: Έθνος, Τα Νέα, Καθημερινή,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου