Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Μια διαφορετική Πρωτομαγιά ζήσαμε φέτος στην Κόρινθο, καθώς η Επιτροπή Κορινθίας Ενάντια στα Μέτρα αποφάσισε να διοργανώσει το δικό της εορτασμό της ημέρας. Η προσυγκέντρωση έγινε στα δικαστήρια στις 10 και από εκεί κατευθυνθήκαμε προς το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπου με πανό και συνθήματα προτρέψαμε τους λιγοστούς συγκεντρωμένους να ξεκινήσουμε πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων αποφάσισε να συμμετέχει μαζί μας κι έτσι διασχίσαμε το κέντρο της πόλης, διανέμοντας ταυτόχρονα ενημερωτικό υλικό.
Ήταν σημαντικό για την περιοχή μας ότι μετά από πολύ καιρό πραγματοποιήθηκε μια πορεία ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, σε αντίθεση με το θλιβερό, για άλλη μια φορά, θέαμα της «περιφρουρημένης» συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, το οποίο ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή δείχνει να μην κατανοεί την αναγκαιότητα κοινής δράσης των λαϊκών στρωμάτων, ακολουθώντας το δικό του μοναχικό δρόμο. Καλούμε τον απλό κόσμο που αγωνίζεται από τις γραμμές του ΠΑΜΕ να ενωθεί μαζί μας στον κοινό στόχο που είναι η αντίσταση στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.
Σε ότι αφορά την παρουσία της βουλευτή κας Φαρμάκη στο Εργατικό Κέντρο μια τέτοια μέρα, τη θεωρούμε τελείως υποκριτική. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, εφαρμόζοντας το ακριβώς αντίθετο πρόγραμμα από αυτό για το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες και έχει πάρει ήδη θέση απέναντι στα λαϊκά στρώματα με τα σκληρά μέτρα λιτότητας και ανεργίας. Οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν όταν μιλούν για εργατική Πρωτομαγιά μία μέρα πριν την ψήφιση ενός ακόμα πακέτου μέτρων που θα αναγκάσει την κοινωνία να πληρώσει τα σπασμένα άλλων.
Τέλος, η Επιτροπή και η ομάδα Copyleft ξεκαθαρίζουν ότι δεν εκφράζονται από τις διασπαστικές λογικές ελάχιστων μεμονωμένων ατόμων τα οποία επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό του ΠΑΜΕ και επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη του Εργατικού Κέντρου.Επίσης καλούμε την ηγεσία του εργατικού κέντρου κορίνθου να σταθέι στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το αυτονόητο, να εκφράσει δηλαδή τα συμφέροντα των εργαζομένων με δυναμικές κινητοποιήσεις αντί να διοργανώνει αποστειρωμένες εκδηλώσεις με ομιλητές του κυβερνώντος κόμματος μακριά απο τα άγχη και τις ανησυχίες των εργαζομένων. Η δράση μας ήταν και θα παραμείνει ενωτική και η όποια αντιπαράθεση έχουμε γίνεται σε πολιτικό επίπεδο.
Επόμενο ραντεβού τη Δευτέρα 3/5 στις 19.00 στη συνάντηση της επιτροπής στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου και την Τετάρτη 5/5 στην πανεργατική απεργία που καλούν ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Συγκέντρωση στην πλατεία του Κίατου τετάρτη πρωί με καλέσμα της Β' ΕΛΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΜΑΔΑ COPYLEFT

2 σχόλια:

  1. Προτείνω να βγει και σαν Δελτίο τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚ, αν συμφωνούν όλοι με το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή