Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Aλληλεγγύη στόν απεργό πείνας Θεόδωρο Ηλιόπουλο,τον τελευταίο προφυλακισμένο απο τα γεγονότα του Δεκέμβρη/2.Ενάντια σε κάθε είδους φασιστική νοοτροπία


Από τις 10 Ιουλίου o Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του, μετά την απόφαση να συνεχιστεί η άδικη προφυλάκιση του. Σε επιστολή του στις 29/7 (22η μέρα της απεργίας πείνας) καταγγέλλει ότι παρά τις σοβαρές επιπλοκές, δεν πραγματοποιείται η μεταφορά του σε ειδικό χώρο αυξημένης φροντίδας ή νοσοκομείο. Η επιστολή του της 5/8 εκφράζει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τέλους τοποθετώντας τον εαυτό του σε αυτούς που παίρνουν "θέση αναζητώντας ισότητα και δικαιοσύνη".

Στις 6 Αυγούστου δηλώνει ότι αρνείται κάθε εξέταση στο ιατρείο των φυλακών και ζητά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Στις 10 Αυγούστου (32η ημέρα της απεργίας πείνας) η γιατρός του δηλώνει ότι πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο καθώς έχει ήδη απώλεσει το 18% του σωματικού του βάρους. Την ίδια μέρα ο απεργός πείνας καταγγέλει τους υπεύθυνους των ιατρείων της φυλακής οι οποίοι δηλώνουν ότι δε φέρουν καμία ευθύνη για την εξέλειξη της υγείας του!

http://3.bp.blogspot.com/_B2p_sAwKE44/SPvL8qf3onI/AAAAAAAAD9U/3O8MdzT9jNs/s400/m03-204721fylakes.jpgΟ Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκέμβρη 2008, μετά από «τυφλή» επιχείρηση των ΜΑΤ όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις τους μάρτυρες και δημοσιογράφοι τις μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ και αναπροσαρμόζονται κατά το δοκούν.

Από τις 14 Ιουλίου σε αποχή συσσιτίου προχώρησαν άλλοι 3 αλληλέγγυοι κρατούμενοι.

1 σχόλιο:

  1. Χθες 18/08/09 κατά την προγραμματισμένη εξέταση αίματος που του διενεργήθηκε, ο γιατρός του πήρε την μισή από την απαιτούμενη ποσότητα αίματος, γιατί η σύριγγα δεν τράβαγε άλλο αίμα.

    http://prezatv.blogspot.com/2009/08/blog-post_4982.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή