Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Στοχοποίηση χώρων και κοινωνικών αγωνιστών? 'Όποια έκπληξη!

Άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής υποστηρίζει ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε συνομιλίες με «στελέχη» του αντιεξουσιαστικού χώρου λίγο πριν από την απόδραση του. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «πληροφορίες αξιωματικών της ΓΑΔΑ», οι οποίες «δεν αξιολογήθηκαν όπως θα έπρεπε» από τις διωκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερα σοβαρά στοιχεία που φέρνουν στο φως επαφές του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα με «στελέχη» του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. Τις πληροφορίες συγκέντρωσαν αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο χρονικό διάστημα πριν από την απόδραση, με ελικόπτερο, των Παλαιοκώστα και Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο οι πληροφορίες «δεν αξιολογήθηκαν όπως θα έπρεπε» από τις διωκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Παλαιοκώστας, στο διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση της πρώτης κινηματογραφικής απόδρασης, είχε τακτικές τηλεφωνικές επαφές με άτομα που «κινούνται» στον χώρο των Εξαρχείων. Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές, καθώς έχει κατ' επανάληψιν διαπιστωθεί ότι παρέχουν επιχειρησιακή υποστήριξη σε αντιεξουσιαστές που κινούνται στα όρια ή εκτός των ορίων της νομιμότητας. Οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύονται από τη διαπίστωση πως γυναίκα - «στέλεχος» του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Εξάρχεια, μετέβη σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών όπου δήλωσε αρραβωνιασμένη(!) με τον Βασίλη Παλαιοκώστα προκειμένου να της χορηγηθεί σχετικό έγγραφο που θα της επέτρεπε να επισκέπτεται τον κακοποιό στις φυλακές Κορυδαλλού! Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο Βασίλης Παλαιοκώστας φέρεται να περιέγραφε στην εν λόγω γυναίκα τις ενέργειες που είχε κάνει προκειμένου να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο κελί των φυλακών, κάτι που θα διευκόλυνε την υλοποίηση του σχεδίου της απόδρασης.

Οι Παλαιοκώστας και Ριτζάι είχαν τοποθετηθεί σε διπλανά κελιά και προαυλίζονταν μαζί σε ειδικό χώρο της Γ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσω της ίδιας γυναίκας, ο Παλαιοκώστας ερχόταν σε επαφή και με άλλα πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ενας εξ αυτών φέρεται να είναι ο 30χρονος αναρχικός Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απαγωγή του προέδρου της Ενωσης Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργου Μυλωνά. Με τον ίδιο τρόπο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι ο Παλαιοκώστας μετά την απόδραση ήρθε σε επαφή με παλαιό αναρχικό, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του '90 είχε οδηγηθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για ληστεία τράπεζας και φέρεται να διατηρεί φιλική σχέση με τον Γεωργιάδη».

του Γιαννη Σουλιωτη, από την Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου