Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μεταναστευτικό: μύθοι και πραγματικότητα.

Η οικονομική κρίση καταφθάνει μετά βαΐων και κλάδων στην χώρα μας και όπως όλα δείχνουν οι χαμηλότερες και χαμηλότατες κοινωνικές τάξεις με πρώτους τους εργαζόμενους θα κλιθούν να πληρώσουν τα σπασμένα μιας οικονομικής υφέσεις για την οποία ούτε ευθύνονται ούτε τα ωφέλει της οικονομικής της «έξαρσης» απόλαυσαν πότε. Τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα είδη εφαρμόζονται ενώ ακόμα περισσότερα βρίσκονται στην ατζέντα. Η λαϊκή δυσφορία σε οποία ένταση και αν εμφανιστεί είναι νομοτελειακά προκαθορισμένη από την στιγμή που η καταπίεση μεγαλώνει γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε επικίνδυνες κοινωνικές εντάσεις με στόχο τον υπεύθυνο της οικονομικής κρίσεως ,το ίδιο το οικονομικό σύστημα δηλαδή και τις κοινωνικές τάξεις τις όποιες ευνοεί, οδηγώντας στην εξαθλίωση τις πολυπληθέστερες μάζες του πληθυσμού.
Έτσι επειδή ,όπως λέει το ρητό, «Καλύτερο από το να θεραπεύεις το να προλαμβάνεις.» το σύστημα ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Κράτος και παρακράτος) προσπαθεί να δώσει έναν επίπλαστο εχθρό ο οποίος θα λειτουργήσει ως <σάκος τους μποξ> για την κοινωνική οργή. Οι μετανάστες φαίνονται ,και είναι, ως η βολικότερη λύση. Όλα τα υπαρκτά και ανύπαρκτα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τείνουν να προσωποιηθούν σε αυτούς ενώ το ιδεολόγημα δείχνει να έχει αποτελέσματα :ξενοφοβία, επιχειρήσεις σκούπα, στρατόπεδα συγκεντρώσεως, “αγανακτισμένοι πολίτες”, φασιστικές επιθέσεις, άνοδος ΛΑΟΣ κ.α. συνθέτουν το ψηφιδωτό της ,γκεμπελικού τύπου, προπαγάνδας. Η επίθεση προσπαθεί να νομιμοποιηθεί ιδεολογικά και ηθικά στην κοινωνία με επιχειρήματα τα οποία όμως οδηγούν επί της ουσίας σε αντίθετα συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα :
• Λένε πως οι μετανάστες προκαλούν την φτώχεια και ευθύνονται για την ανεργία. Ψέματα! Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι εισροή μεταναστών αύξησε το Α.Ε.Π της Ελλάδας ενώ είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι της αναστυλώσεως της αγροτικής οικονομίας της χώρας.
• Αναφέρονται για την αυξημένη εγκληματικότητα των μεταναστών την στιγμή που καμία έρευνα δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα επίσημη έρευνα του Υπ. Δικαιοσύνης αναφέρει πως το 97% των παραβάσεων που τελούνται από μετανάστες σχετίζετε με διάφορες παρατυπίες με την άδεια παραμονής τους και με παράνομη είσοδο στην χώρα ενώ οι συγκριτικοί δείκτες εγκλημάτων Ελλήνων-μεταναστών εμφανίζουν παρόμοια στατιστικά με ελαφρώς χαμηλότερους τους δείκτες εγκληματικότητας των μεταναστών (!) επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αν υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας στην Ελλάδα αυτό δεν βρίσκετε στην παραβατικότητα των φτωχοδιαβόλων μα στην ληστρική μανία των εγκληματιών του λευκού κολάρου(siemens, ,28δις, βατοπέδι,πυρκαγίες,χρηματιστήριο,”κουμπάροι” και τόσα άλλα.)
• Εκφράζουν φόβους και ανησυχία για το «που θα πάει αυτό το κύμα μεταναστών από την μέση ανατολή» μας αποκρύπτουν όμως το τι προκαλεί αυτό το «νέο κύμα».Μήπως οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι του Νάτο τους όποιους Ελλάδα και Ε.Ε. στηρίζουν στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά? Μήπως η φτώχεια, η βία, η καταπίεση και η εξαθλίωση δεν είναι ιστορικά τα βαθύτερα αίτια κάθε «μεταναστευτικού κύματος»?.
Τέρμα τα ψέματα! Έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες! Ταξική συνείδηση! Ο εχθρός δεν βρίσκετε ανάμεσα στην κοινωνική τάξη που παράγει τον πλούτο,αλλά στην αιμοβόρα μειοψηφία η όποια τον οικειοποιείται μέσω της εκμετάλλευσης της εργασίας. Ας γευτούν την οργή μας αυτοί, οι όποιοι το δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Λαμπράκης.

1 σχόλιο:

  1. μπλα μπλα μπλα ... τίποτα καινούργιο..η αιώνια ξύλινη γλώσσα, η ίδια καραμέλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή