Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Πανεπιστημιακοί υπέρ της αποφυλάκισης της Χριστίνας Κυριμοπούλου

Στη συλλογή υπογραφών υπέρ της αποφυλάκισης της 20χρονης τσιγγάνας Χριστίνας Κυριμοπούλου, η οποία κρατείται από τα 15 της χρόνια στις γυναικείες φυλακές Θηβών, προχώρησαν πανεπιστημιακοί και ερευνητές. Αιτία αποτέλεσε η τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της Χριστίνας, όταν πληροφορήθηκε ότι παρατείνεται η αποφυλάκισή της, η οποία θα πραγματοποιόταν εντός του Ιουνίου, καθώς ανασύρθηκε μία νέα ποινή για την οποία είχε καταδικαστεί ερήμην.
«Η Χριστίνα έχει όλα τα στίγματα πάνω της», μας εξηγεί η καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Αφροδίτη Κουκουτσάκη.
«Είναι τσιγγάνα, ναρκομανής και έχει ψυχική ασθένεια. Το θέμα της Χριστίνας αποτελεί την επιτομή της αντίφασης που περικλείει η έννοια της κοινωνικής επανένταξης όταν η κοινωνία σε διώχνει, σε απομακρύνει και διατείνεται ότι σε περικλείει», τονίζει .
Το σημαντικότερο, όπως μας επισημαίνει είναι «να αναζητήσουν τη λύση, γιατί η λύση υπάρχει για να βγει αυτό το παιδί από τη φυλακή. Είναι υπερβολικό να ζητάει κανείς ότι θα τη φροντίσει η Πολιτεία, η οποία την έριξε στα 14ά της στη φυλακή...». «Το νομικό κομμάτι, το κομμάτι του σωφρονιστικού συμπληρώματος είναι τελείως δευτερεύων. Δεν είναι δυνατόν, υπό οιεσδήποτε συνθήκες, σε μία κρατούμενη νεαρή, με τέτοια προβλήματα να επιβάλεις πειθαρχικές ποινές. Δεν γίνεται! Ο νόμος σου επιτρέπει πάντα να έχεις επιλογές. Σ’ αυτή την περίπτωση, η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η εξόντωση», καταλήγει. Εντός δύο ημερών από τη διάθεσή του προς υπογραφή, το κείμενο είχε συγκεντρώσει 80 υπογραφές. Η ανταπόκριση των πανεπιστημιακών ήταν άμεση και, σήμερα, οι υπογραφές ανέρχονται σε 104 ενώ των πολιτών ξεπερνούν τις1000.
Διαβάστε το ψήφισμα Πανεπιστημιακών και Ερευνητών.
Η συλλογή υπογραφών για πανεπιστημιακούς και ερευνητές συνεχίζεται στο christinakyrimopoulou@gmail.com.
Παράλληλα, πραγματοποιείται και συλλογή υπογραφών πολιτών στο : christina_kyrimopoulou@yahoo.gr
Η ιστοσελίδα όπου μπορεί να δει κανείς τις υπογραφές είναι: http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2009/07/blog-post_9055.html
πηγές: tvxs, crimevssocialcontrol.blogspot

2 σχόλια:

  1. Το πώς τα κατάφερα δεν το ξέρω, ξέρω όμως τι κατάφερα: να χαλάσω το λινκ όπου μπορεί να δει κανείς τη ροή των υπογραφών, ήδη 116. Το καινούργιο και σωστό είναι:
    http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2009/07/blog-post_9055.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού καταφέρνεις να μας ενημερώνεις όλα καλά. Το σωστό link είναι τώρα στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή