Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - 24/10/09



Η ομάδα Copyleft σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, διοργανώνουν ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ το Σάββατο 24/10/2009 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία αντιπροσώπου της Διεθνούς Αμνηστίας, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα το μεταναστευτικό στην Ελλάδα, συζήτηση και θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τα συγκροτήματα «Ηχογονιστές» (hip-hop) και «Ματζαφλάρια» (έντεχνο – σατιρικό rock). Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν διάφορα happenings στο χώρο, όπως έκθεση φωτογραφίας και θα διανεμηθεί έντυπο υλικό.

4 σχόλια:

  1. Ενώ μερίδα κορινθιακών ΜΜΕ συνεχίζει (δυστυχώς) τα ξενοφοβικά της ρεπορτάζ και την καλλιέργεια και διασπορά φοβικών συνδρόμων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μια εκδήλωση αλληλλεγύης, ενημέρωσης, συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο Κιάτο, δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τόπο μας. Ελπιδοφόρα μηνύματα από ανθρώπους που δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι και αυτοί…

    Συγχαρητήρια στην ομάδα CopyLeft για την πρωτοβουλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια άρρωστη κατάσταση στην κοινωνία, που από τη μία έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν στην εξαθλίωση και στο περιθώριο χωρίς να υπάρχει ένας τρόπος να βγουν από αυτό και από την άλλη έχουμε μια φοβισμένη ελληνική κοινωνία που κοιμάται με διπλοκλειδωμένες πόρτες και είναι ευάλωτη σε φωνές που υποδεικνύουν τη βαρβαρότητα σαν μοναδική λύση. Και ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο η μειοψηφία των φανερών ή κρυφών θιασωτών της ακροδεξιάς πρακτικής, αλλά κυρίως ο συνταξιούχος των 500 ευρώ, η μάνα που θα πάει το παιδί της στην παιδική χαρά και τόσοι άλλοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι.
    Αν δούμε το θέμα ευρύτερα και οι δύο πλευρές είναι θύματα μιας κατάστασης την οποία δε δημιούργησαν αυτοί. Στόχος μας είναι να ρίξουμε γέφυρες ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές και να προβάλλουμε μια διαφορετική άποψη, που προτάσσει τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους, γιατί δε γίνεται να ζεις εσύ καλά όταν ο διπλανός σου πεινάει.
    Σε ότι αφορά τη μερίδα των ΜΜΕ που ανέφερες φίλε traveller, μάλλον είναι πολύ απασχολημένη με το γλείψιμο στους τοπικούς Μαυρογιαλούρους για να προβάλει μια τέτοια εκδήλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την πρώτη σου παράγραφο Δ.Η.
    Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι υπάρχουν 2 πλευρές, όπως και δεν αντιλαμβάνομαι τι πάει να πει "γέφυρες". Και αυτό γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι ο συνάνθρωπός μου χρειάζεται μια καθοδήγηση για να φερθεί ανθρώπινα στον άνθρωπο. Είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα πρώτης τάξεως θέμα για να αρχίσουμε επιτέλους να απαιτούμε. Να απαιτούμε από αυτούς που μας εκπροσωπούν να πράττουν όχι για να γλύφουν και να βολεύουν την "πελατεία" τους αλλά με βάση κανόνων και αξιών.
    Δεν με χωρίζει χάσμα με αυτόν που ζει σε συνθήκες ηπατίτιδας, ξερνάω όμως με αυτόν που δημιούργησε αυτές τις συνθήκες γιατί ο ίδιος διαμορφώνει και τις δικιές μου….
    Ερώτηξη: Ποιά εννοείτε ρε παιδιά τοπικά Μ.Μ.Ε; Έτσι για να μαθαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοπικά ΜΜΕ; Τουλάχιστον σε ότι αναφέρθηκα εγώ, δηλ γλείψιμο σε τοπικούς Μαυρογιαλούρους, δε χρειάζεται και πολύ για να καταλάβεις. Αρκεί να διαβάσεις 5-6 φορές το καθένα και θα καταλάβεις τι ρόλο βαράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή