Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων με μπουλντόζες γκρέμισε τον καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή Αγ. Νικόλαου. Στις προθέσεις τους είναι, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν, οι καταστροφές καταυλισμών να συνεχιστούν, αλλά χωρίς να γίνεται σαφές ποια θα είναι η μοίρα των ανθρώπων που μένουν εκεί, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και δεκάδες παιδιά. Ήταν ένα γεγονός που μας προβλημάτισε και άφησε ερωτηματικά.

  • Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή πόσοι και ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι;
  • Ποια θα είναι η τύχη όσων θα εκδιωχθούν από τα καταλύματα τους;
  • Είναι οι μετανάστες άνθρωποι και αν ναι, έχουν δικαιώματα;
  • Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για το πρόβλημα των άστεγων μεταναστών στην περιοχή μας ή ήταν η συγκεκριμένη ενέργεια απλά ένα show εντυπωσιασμού;
Εκπροσωπώντας εφτά φορείς και ανένταχτους πολίτες υποστηρίζουμε ότι μόνο μία οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική είναι λύση, που θα στρέφεται στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με τους φτωχούς μετανάστες, σεβόμενη όμως ταυτόχρονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δίνοντας ευκαιρίες αξιοπρεπούς διαβίωσης στους ανθρώπους αυτούς. Δηλώνουμε την απόφαση μας να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κάθε αρμόδιο φορέα .

Ομάδα COPYLEFT
Σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών
Α.Μ.Κ.Ε. Ροκ Συνάντηση Κιάτου
ΟΙΚΟΖΩΗ
ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
ΣΙκυώνια Περιβαλλοντική Πολιτιστική Εταιρεία
Ναυτικός Όμιλος Κιάτου

1 σχόλιο:

  1. lamogia kaloperasakides me apopsi kai kalitexnikes eyesthisies. arxidia omada iste kai eseis kai o sillogos sikioniwn politwn kai h rok sinantisti kai oi ipolipoi gtp eiste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή