Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η καταστροφή από συνεργεία του Δήμου μέρους καταυλισμού μεταναστών έδωσε αφορμή σε μια παρέα από ανώνυμους bloggers – κριτές των πάντων και σχολιαστές του διαδικτύου να ξεσπαθώσουν για άλλη μια φορά κατά του Copyleft, με σχόλια τα οποία περισσότερο αρμόζουν σε κουτσομπόλες της γειτονιάς, παρά σε σοβαρούς πολίτες που εκφράζουν την άποψή τους δημόσια.
Το κεντρικό πεδίο δράσης του Copyleft είναι η πραγματικότητα και όχι η εικονική πραγματικότητα του internet, μέσω του οποίου κάποιοι προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, η ομάδα έχει κάνει ήδη ενέργειες που απευθύνονται στους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, τις οποίες όσοι συμμετέχουν γνωρίζουν.
Ανάμεσα σε άλλες εμπαθείς δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο λοιπόν, διαβάσαμε και ότι «μετά τις επιδοτήσεις (του Δήμου) εξαφανίστηκαν». Δε σκοπεύουμε να απολογηθούμε, ούτε να ανοίξουμε διάλογο με ανώνυμες κατίνες του internet, καλούμε όμως οποιοδήποτε πολίτη ενδιαφέρεται για το θέμα να ψάξει και να μάθει ποιοι σύλλογοι επιδοτήθηκαν και με ποια ποσά.
Η οικονομική ανεξαρτησία είναι βασική και απαράβατη αρχή του Copyleft και όλες μας οι δραστηριότητες πληρώνονται από εμάς τους ίδιους. Αν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν μια φορά το περιοδικό θα το ήξεραν. Από ‘κει και πέρα, έχουμε μάθει να μιλάμε με τα ονόματα και τα πρόσωπά μας φανερά σε όλους και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική από πολίτες. Οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές και οποιοσδήποτε θέλει να εκφράσει τη γνώμη του για την ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας είτε από κοντά κάθε Παρασκευή, είτε στο e-mail ή το blog μας.
Δεν περιμένουμε φυσικά αυτό να το κάνουν αυτοί που μας κατηγορούν κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, γιατί αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά είναι η ύπαρξη του Copyleft. Γι’ αυτό και στάζουν χολή και επιτίθενται ύπουλα σε οποιαδήποτε κίνηση ολόκληρης της ομάδας ή μεμονωμένων μελών. Το Copyleft δε σκοπεύει να ασχοληθεί άλλο μαζί τους. Τα σημαντικά προβλήματα βρίσκονται αλλού και αυτά θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε, συμμαχώντας με οποιοδήποτε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη το επιθυμεί.

10 σχόλια:

  1. Σχετικά με την ανακοίνωση σας (http://copyleft48.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html) που αφορά σχόλιο μου σε ιστολόγιο (http://kiato.freehostia.com/morenews.php?subaction=showfull&id=1256846922&archive=&start_from=&ucat=34&) έχω να δηλώσω τα παρακάτω. Είναι φυσικό η μειονότητα του 4% να ασχολείται με τους μετανάστες. Ασχολείστε με τους μετανάστες διότι ξέρετε ότι αυτό πουλάει. Χωρίς αυτούς ομάδες σαν την δική σας δεν θα είχε λόγο ύπαρξης στην κοινωνία μας. Δυστυχώς η δράση σας είναι φτωχή διότι πέρα από συγκινητικές ομιλίες και μερικές ανακοινώσεις δεν έχετε να επιδείξετε κάτι άλλο στο θέμα των μεταναστών. Η δράση σας περιορίζεται σε διαπιστώσεις για την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος και σε σχόλια περί ανώνυμων bloggers – κριτών των πάντων κτλ. Αυτοί οι ανώνυμοι bloggers όσο και αν σας πειράζει έχουν το δικαίωμα να λένε την γνώμη τους ανώνυμα, ακριβώς επειδή είναι bloggers. Ολοι οι ανώνυμοι bloggers δέχονται τις απόψεις σας, εσείς δυστυχώς δεν μπορείται να δεχτείτε διαφορετικές απόψεις και τις χαρακτηρίζεται "ανώνυμες κατίνες του internet". Κάθε διαφορετική άποψη από την δική σας είναι αιτία πολέμου για εσάς. Οσο και αν σας πειράζει όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ακόμη το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψη τους, επώνυμα ή ανώνυμα, δικαίωμα που εσείς εξαντλείτε σε blοgg, περιοδικά και εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια...
    Θεωρείτε την προσπάθεια αποτροπής της παράνομης εισόδου στην χώρα - που είναι ποινικό αδίκημα και στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου - επίθεση στα δικαιώματα των προσφύγων, δεν βρεθήκατε όμως ποτέ σε κανένα νησί την ώρα που φέρνουν οι Λιμενικοί τα σαπάκια φορτωμένα με λαθρομετανάστες για να προσφέρετε εθελοντικά την βοήθεια σας. Βλέπετε οι ομάδες που δουλεύουν εθελοντικά για να βοηθήσουν ανθρώπους που χαροπαλεύουν μέρες στο αιγαίο χωρίς φαγητό δεν έχουν χρόνο για εκδηλώσεις και ομιλίες και συναυλίες. Εσείς δεν είχατε το θάρρος να πάτε στον χώρο του παράνομου καταυλισμού και να μπείτε μπροστά στα μηχανήματα του Δήμου την ώρα που γκρέμιζαν τις ακατοίκητες παράγκες. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ήταν εκεί και έκαναν την δουλειά τους εσείς για άλλη μια φορά είσαστε απόντες. Ακόμη και ο Δήμαρχος που εμμέσως κατηγορείτε ότι δεν ενήργησε σωστά είχε την ευαισθησία να δώσει έστω μια προθεσμία λίγων ημερών για να εγκαταλείψουν τον χώρο. Εσείς δεν είχατε την ευαισθησία να βρεθείτε στον τόπο του εγκλήματος και ας ήταν κοινό μυστικό το τι θα γίνει και το πότε. Το σχόλιο που έκανα σε ιστοσελίδα δεν αφορούσε εσάς αφού όπως υποστηρίζεται δεν πήρατε επιδότηση από τον δήμο, σε αντίθεση με την ανακοίνωση σας που αναφέρετε απόσπασμα από το σχόλιο μου και μάλιστα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Το ξέρετε πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση διότι μπορεί να μην πήρατε επιδότηση όπως υποστηρίζετε, χρησιμοποιείται όμως κατά κόρον εγκαταστάσεις του Δήμου Σικυωνίων και αυτό είναι κάποια μορφή επιδότησης. Αλλωστε δεν είστε σύλλογος για να δικαιούστε επιδότηση, λέτε ότι είστε ομάδα δράσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια...
    Η αλήθεια είναι ότι με την ανακοίνωση σας δεν με εντυπωσιάσατε διότι η τακτική σας είναι πλέον γνωστή. Το έχετε κάνει πάλι στο παρελθόν σε ιστολόγιο (sikiona.blogspot.com) που τόλμησε να αναρτήσει φωτογραφίες μεταναστών να ζητιανεύουν στα φανάρια και ζητούσε με σχόλιο του να τους απομακρύνουν οι αρμόδιοι. Ακόμη και τότε δεν κατάλαβα με ποιούν είστε αφού από τα σχόλια του ιστολόγιου (sikiona.blogspot.com) που είχα διαβάσει διαπίστωσα ότι δεν είχαν στόχο τους μετανάστες αλλά τους αρμοδίους που δεν είχαν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό. Θεωρείται την ομάδα σας εκπρόσωπο τύπου των μεταναστών και απαντάτε σε κάθε σχόλιο ή ανάρτηση που αναφέρεται σε αυτούς. Πριν αναλάβετε την υπεράσπιση τους καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον παράνομο καταυλισμό και να δώσετε ένα κουτί γάλα στα παιδάκια που ζούνε εκεί σε άθλιες συνθήκες. Δεν το κάνατε όμως, όπως δεν πήγατε και προχθές να σταματήσετε τις μπουλντόζες. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προσωπική σας προβολή παρακαταθήκη για τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες. Ε λοιπόν ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

    Με εκτίμηση notis1974....

    Προς
    copyleft48.blogspot.com

    Κοινοποίηση
    sikiona.blogspot.com
    kiato.freehostia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί ανακοίνωσης, ( ποιοι νομίζετε ότι είστε και βγάζετε ανακοίνωση;)....
    μήπως μπορείτε να απαντήσετε σε κάθε ένα από τα ερωτήματα που σας έβαλε ο notis1974;
    Τα περί .."...κουτσομπόλες της γειτονιάς...κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο...στάζουν χολή και επιτίθενται ύπουλα.." επιστέφονται στα μούτρα σας!
    Προσωπικώς προτιμώ την αξιοπρέπεια της ανωνυμίας από την "επώνυμη" ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη που παίρνω μέρος, παιχνίδι για 2 μου φαίνεται, αλλά (ψιλό)διαβάζω και (ψιλό)βλέπω τι γίνεται γύρω μου. Δεν ξέρω λοιπόν πως γίνεται να κρίνεται κάποιος που υπάρχει ότι δεν υπάρχει από κάποιον που σίγουρα δεν υπάρχει! Πως γίνεται, τό'χουμε σε πλεονασμό η αλήθεια, να φτάνουμε στο σημείο να απαιτούμε από τους υπολοίπους να αναλαμβάνουν δράση λέγοντάς τους τι ακριβώς να κάνουν! Μου φαίνεται λίγο παράλογο το παιχνίδι του να ψάχνω τον Ρομπέν των Ζορρών, τον από τους σωτήρες .. ΤΟΝ! Και ας με βοηθήσουν οι γνώστες της ελληνικής, πως λέγονται οι προτάσεις που διαβάζονται και ανάποδα;.. Γιατί στη συγκεκριμένη μπορείς (θεωρώ) να διαβάσεις ανάποδα, πρώτα τα σχόλια και μετά την ανάρτηση! Μην πω ότι έτσι θα πάρεις και απαντήσεις!!
    Μήπως να το πάρω και αυτό ως «τέχνη»;
    ..Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με όσα είπε ο notis1974:
    - Κατ' αρχήν δεν είχε υπάρξει ποτέ μέχρι την ανακοίνωση επίθεση σε κανένα blog ή άλλο μέσο από το Copyleft. Για επώνυμα σχόλια απευθυνθείτε στους συντάκτες τους, όσο για τα ανώνυμα, προφανώς δεν αποτελούν θέσεις της ομάδας, η οποία δημοσιεύει τα πάντα με υπογραφή "Copyleft".
    - Ο ουσιαστικός λόγος σύνταξης της ανακοίνωσης και της χρήσης της συγκεκριμένης ορολογίας (που είναι ομόφωνη απόφαση 20 τουλάχιστον ατόμων) είναι η ανεύθυνη διάδοση φημών ότι επιδοτηθήκαμε από το Δήμο, ενώ, περιέργως, φαίνεται ότι γνωρίζατε ότι δε δικαιούμαστε.
    - Σε ότι αφορά τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου για τις εκδηλώσεις μας, σας υπενθυμίζουμε ότι είναι χώρος που ανήκει σε όλους τους πολίτες, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο πριν τη διαμάχη που είχαμε πριν μερικούς μήνες με το Δήμο γι' αυτό το θέμα, άρα χρεώνεται σαν μια κατάκτηση της ομάδας μας.
    - Για το ότι δεν έχει βρεθεί το Copyleft στους καταυλισμούς και δεν έχει προσφέρει βοήθεια μην είστε και τόσο σίγουρος. Όσοι ήταν στην εκδήλωση ξέρουν κάποια πράγματα και ήταν αρκετοί. Ρωτήστε και θα μάθετε. Η ανακοίνωση όπως διαβάσατε δεν είχε στόχο να απολογηθεί για το τι κάναμε και τι όχι. Εξάλλου, τονίσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καλοπροαίρετη κριτική και τέτοια έχει γίνει πολλές φορές, ακόμα και εκ των έσω. Κάτι που αναιρεί και αυτό που λέτε περί μη ανοχής σε διαφορετικές απόψεις εκ μέρους της ομάδας. Εμείς, μάλλον το αντίθετο βλέπουμε.
    - Επίσης, μην έχετε την απαίτηση το Copyleft να βρίσκεται παντού, ούτε φυσικά να μας παίρνει τηλέφωνο ο Δήμος για το τι σκοπεύει να κάνει. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε ρεπόρτερ και όλοι μας έχουμε δουλειές και άλλες ενασχολήσεις, αρκετοί μάλιστα και εκτός Κορινθίας τις καθημερινές. Παρ' όλα αυτά κινητοποιήσαμε συλλογικότητες της πόλης για να βρεθεί μια λογική και πολιτισμένη λύση στο μεταναστευτικό, η οποία φυσικά δε θα στρέφεται ενάντια στην ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας.
    - Τέλος, παρακαλούμε να μας γίνεται κριτική για πράγματα που αποτελούν θέσεις της ομάδας και όχι για άλλα που κάποιοι φαντάζονται (π.χ. ότι είμαστε υπέρ του δουλεμπορίου στο Αιγαίο ή της ύπαρξης καταυλισμού με άθλιες συνθήκες υγιεινής δίπλα σε σχολεία)
    Δε σκοπεύουμε να ανοίξουμε πόλεμο σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν και θεωρούμε ότι ήδη έχει καταντήσει κουραστικό να ασχολούμαστε με κακόβουλες δημοσιεύσεις και συκοφαντίες στο ίντερνετ. Επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών είναι αυτό να σταματήσει εδώ.

    Από την ομάδα copyleft

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε απάντηση του σχόλιου σας (http://copyleft48.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html?showComment=1257087078204#c5018391621212806736) έχω να πω τα εξής: Ακόμη δεν κατάλαβα γιατί σας έθιξε το σχόλιο μου σε ιστολόγιο (http://kiato.freehostia.com/morenews.php?subaction=showfull&id=1256846922&archive=&start_from=&ucat=34&) περί συλλόγων και επιδοτήσεων. Για την ακρίβεια έγραψα "Μπράβο στα παιδιά. Πολύ καλή η λύση που έδωσαν και χωρίς κόστος μην το ξεχνάμε αυτό. Κάτι παιδάκια που φώναζαν πριν λίγο καιρό για τους μετανάστες που είναι τώρα; Μετά τις προχθεσινές επιδοτήσεις εξαφανίστηκαν. Πριν λίγο καιρό έβριζαν τα blog που δημοσίευαν φωτογραφίες από μετανάστες στα φανάρια και στα χωράφια...." (συνέχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από αυτά που αναφέρετε εσείς (http://copyleft48.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html?showComment=1257087078204#c5018391621212806736) ούτε επιδότηση πήρατε, ούτε σύλλογός είστε, ούτε σε σε συγκεκριμένο blog (sikiona.blogspot.com) κάνατε επίθεση αλλά ούτε οι μοναδικοί που φώναζαν για τους μετανάστες είστε. Στο μόνο σημείο που πιθανών σας αφορά το σχόλιο μου είναι η λέξη παιδάκια, διότι οι περισσότεροι στην ομάδα είστε νεαροί. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάλατε ανακοίνωση και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και με εκφράσεις όπως "ανώνυμες κατίνες του internet" αφού το σχόλιο μου δεν σας αφορά; Αυτό πραγματικά δεν το έχω καταλάβει. Αν δεν είχε γίνει στην ανακοίνωση σας αυτός ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός να είστε σίγουροι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ μαζί σας λόγω διαφορετικής αντίληψης και αντιμετώπισης των θεμάτων που θίγετε και ειδικά των παράνομων μεταναστών.
    Με εκτίμηση notis1974....

    Προς
    copyleft48.blogspot.com

    Κοινοποίηση
    sikiona.blogspot.com
    kiato.freehostia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ ΡΗΤΟΡΕΣ-ΜΕ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ.ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ notis1974 ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΝΤΟΜ-ΝΤΑΚ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ,ΤΟΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΝΤΑΓΝΩΣΤΗ,ΤΟΝ SHOW-MAN ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΥΠΟΥ "ΖΟΥΓΚΛΑ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΟΜΑΔΑ COPYLEFT ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ.
    ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΟ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΕΙΔΗ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ.
    ΒΓΑΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ.
    ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ UBER-ALLES
    ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
    ΦΙΛΙΚΑ
    Ο ΚΡΥΦΟΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ-ΠΙΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή