Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Επίθεση κασταλτικών δυνάμεων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων


Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2009 μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων ξερίζωσαν τα δένδρα του μικρού πάρκου για να κατασκευάσουν πάρκιγνκ, προκαλώντες μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Από τότε ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής φυλούν με σκοπιές τον χώρο,για να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του παργκινγκ.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Ιούνη, μεγάλες κατασταλτικές δυνάμεις σε μια επίδειξη δύναμης περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, προσαγάγωντας βίαια 15 κατοίκους της περιοχής που περιφρουρούσαν το Πάρκο, με αφορμή ένα σύνθημα με μαρκαδόρο σε μία πόρτα (!!!), το οποίο μάλιστα είχε σκεπαστεί με αφίσες. Συνέχισαν έτσι το έργο της καταστροφικής επίθεσης που είχε δεχτεί το πάρκο, την προηγούμενη μόλις ημέρα, στις 17 Ιούνη. [Ανακοίνωση-καταγγελία της Ανοιχτής συνέλευσης].
Η συντονισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που υπερασπίζονται το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο, μετά και τις 15 βίαιες προσαγωγές που πραγματοποίησαν, δεν βρήκε έδαφος, αφού αμέσως οι κάτοικοι της περιοχής και αλληληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο και το περιφρούρησαν.
(athens.indymedia.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου