Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Συναντώντας την δημιουργικότητα στους δρόμους της πόλης μας

H ιδέα για αυτήν την ανάρτηση μου δόθηκε με αφορμή ενα άρθρο σε τοπικό blog(στο όποιο η ανέξοδη γκρίνια παντρεύεται με την έυκολη εξυπνάδα και την απάθεια)που κράζει τους νεαρούς "ταραξίες" για την κατάσταση των τείχων της πόλεως και τον πολιτισμό που προάγουν.Επειδή λοιπον θεώρησα πως αύτο το άρθρο βγάζει στρεβλά και μονόπλευρα συμπεράσματα για την αισθητική των δρόμων της πόλης μας είπα να κάνω μια βόλτα και να φωτογραφίσω μερικές πολύ όμορφες,περίτεχνες και έξυπνες παρεμβάσεις στην μουντάμαρα των τείχων.Απο σκίτσα και μορφές στο 2ο ενιαίο λύκειο (πριν το βαψίμο παντου με αυτο το μονότονο μπλε που σε φτάνει στα όρια της τρέλας!) που δίναν μια νότα πολύ ομορφή (σε μια καθημερινότητα βαρεμάρας,εξετάσεων και άγχους) και μετατροπής σε ομορφά σχήματα γκρίζων τείχων μέχρι και την εκδήλωση αγνών ερωτικών συναισθημάτων μιας κοπέλας σε αγνώστο παράληπτη σε κάδο σκουπιδιών!!!Ολά αυτά και άλλα πολλά με μια απλή βόλτα στα στενά του κιάτου.
Εβίτα Κλωνή.


7 σχόλια:

  1. Μπράβο Εβίτα! Πολύ καλό σχόλιο και πολύ καλες φωτό! Μας έπνιξαν οι μετριότητες και ο μέσος νους.Μας έπνιξαν οι ανέξοδες κριτικές απο αμαθείς και ατάλαντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία μου,
    έχετε πολύ εύκολα τους χαρακτηρισμούς διαθέσιμους σε ότι αφορά εμένα και το blog μου.
    Και εσείς και άλλα πρόσωπα από το περιοδικό σας.
    Συστήνω να χαλαρώσετε και να μορφωθείτε επαρκώς....
    Η απάντηση μου στο blog μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diabasa oles tis anartiseis.Eimai pio konta stin apopsi pws einai texni kai oxi katastrofi.Eksallou den exw dei kai polla pou enoxloun.ta perissotera se asxetous toixous einai.kalutera apo tin tzimentila na exei omorfes zwgrafies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sorry for the insertion!!!
    Μια αποψη να πω και γω με βαση κατι που μου πηρε το ματι(στο μπλογκ με το κατα των γκραφιτι αρθρο)"κυρία μου έχετε κάποιο μέτρο αισθητικής σχετικό με τους όρους που αναφέρετε;..".Ο Β.Ραφαηλιδης ειχε γραψει κατι που απανταει ομορφα σε αυτην την ερωτηση "Μόνο η τερατώδης αλαζονεία του αποικιοκράτη Ευρωπαίου θα κάνει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό μέτρο σύγκρισης για όλους τους άλλους."
    επισεις και μια αχρηστη πληροφορια.
    Πολλοι απο τους "ταραξιες"σπουδαζουν σχεδιο και μαλιστα αν δεν κανω λαθος καποιοι ειναι και στην Καλων τεχνων.Αρα το μετρο αισθητικης των ταραξιων μαλλον ειναι πιο δουλεμενο απο το δικο μας.Τελος η αναρτηση δεν νομιζω πως πηρε την μορφη ερωτηματος για να πρεπει να απαντησεις.Ελπιζω και οι copyleftades να μην μπουν στην διαδικασια αντ-αναρτησεις γιατι το πολυ το κυρ ελεησον το βαριετε και ο παπας!!
    Αυτα μαντμουασελς και μεσιες..
    ΦΙΛΙΑ
    Α..Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΕΜΕΝΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!!
    Α..Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το graffiti είναι τέχνη.
    Αλλά πιο graffiti? Όπως έγραψε και ένας τύπος πιο πάνω πολλοί από αυτούς που κάνουν graffiti είναι και καλλιτέχνες, σπουδάζουν σχέδιο κτλ κτλ.
    Όλους τους υπόλοιπους παπάρες όμως που την είδανε hip hop σε μια νύχτα και αντί να βάψουν κανα απομονωμένο τοίχο μέχρι να βελτιώσουν τις ικανότητες τους κάθονται και λερώνουν την πόλη ποίος θα τους μαζέψει? Με τα πρόβατα που όπου σταθούν και όπου βρεθούν γράφουν και από ένα ΠΑΟ, ΘΥΡΑ 7, ΑΕΚΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΕΖΑ κτλ τι θα κάνουμε?

    Το Κιάτο έχει μια x ιστορία πάνω στην hip hop κουλτούρα και το graffiti. Από το Κιάτο κατάγονται τρομεροί graffiτάδες και καταπληκτικές ομάδες που δρούσαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.

    Οι νέοι όμως (πλην της ομάδας AVK) τι έχουν να δείξουν? Σίγουρα όχι τα προσόντα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sto kiato omvs den ehei ginei festival graffiti....prepei o dhmos na dosei enan hwro sta paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή