Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιερή τέχνη του Νου: Βασιλική Ράτζα Γιόγκα

Η Ράτζα είναι μια πανάρχαια επιστημονική γιόγκα, ένα από τα ορθόδοξα φιλοσοφικά συστήματα, που σαν σκοπό της έχει να ανυψώσει τον αναζητητή σαν υπερδιανοητική λειτουργία του εγκεφάλου του, έτσι ώστε να αρχίσει να φεύγει σιγά-σιγά από τα κατώτερα κέντρα του και μέσα από μια ηθική τελείωση να ανακαλύψει την εσωτερική του φύση. Αυτή τη φύση που λησμονήθηκε ανελέητα από το σημερινό άνθρωπο και στη θέση της τοποθετήθηκε ένα φρικτό του σκιάχτρο. Η φιλοπρωτία, η αλαζονεία, το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον, οτιδήποτε προσκύνησε ο άνθρωπος μέσα σ’ αυτό τον υλοκρατούμενο κόσμο, πλήγωσαν κι έδιωξαν μακριά απ’ τον αληθινό Θεό του, την ψυχή και το πνεύμα του. Τα μεγαλύτερα διυλιστήρια που γυρίζουν 7 φορές το σύμπαν και πέφτουν εδώ κάτω στη μικρή μας Γη, ρυπαίνοντας αφάνταστα την ατμόσφαιρα και δημιουργώντας καταστροφές, είναι οι ενεργειακές εκκρίσεις που κάνουν οι χαμηλές σκέψεις του μυαλού μας, αλλά ευτυχώς για εμάς κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα γινόμαστε αληθινοί Χριστιανοί. Εκεί έρχεται ο «ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», ο βασικός νόμος του σύμπαντος, που μίλησαν γι’ αυτόν οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι του Εσωτερισμού, για να θερίσουμε ότι σπείραμε. Διασαλεύοντας τη θεία τάξη, χαλάμε την αρμονία ολόκληρου του πλανήτη και κρατώντας για εμάς όλο και μεγαλύτερο υλικό πλούτο, ενάντια του πνευματικού, κάποιοι άλλοι άνθρωποι πιο αδύναμοι ή πιο αθώοι λιμοκτονούν με διάφορους τρόπους.

Η πνευματική άσκηση-αυτοσυγκέντρωση ή Πλατωνικός – Σωκρατικός στοχασμός είναι μια πολύ σοβαρή και ανώτερη μορφή επανάστασης για την καλυτέρευση της ενέργειας του πλανήτη!

Διαλογιζόμενος ο άνθρωπος μπορεί σιγά σιγά να μεταφέρει κομμάτια δύναμης και φωτός από την ψυχή του και να ενωθούν δυνάμεις καλύτερων σκέψεων και ανώτερης συγκινησιακής ουσίας στο αιθερικό κομμάτι της Γής, κάνοντας έτσι μια μαγνητική καλύπτρα που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να δημιουργήσει καλύτερη δράση.

Η ανιδιοτελής αγάπη με την οποιαδήποτε έκφραση έχει ο καθένας από εμάς, είναι αυτό που ομορφαίνει τις ψυχές μας και τη γύρω φύση.

Αυτή την αγάπη που ζήτησαν να φτάσουν όλοι όσοι αναζητούν, την περιγράφει πολύ όμορφα ο λατρεμένος Δάσκαλος Νίκος Μαργιωρής μέσα στο βιβλίο του: «Η Θεουργία διδάσκει – τον αιώνιο δρόμο της ψυχής - .

«… Ακόμη εάν στη ζήση σου στη Γη δεν έκλαψες ποτέ για αγάπη, για οποιαδήποτε αγάπη, δεν κέρδισες από το διάβα σου στη Γη ότι θα κέρδιζες αν συναντούσες την αγάπη. Όταν δεν ένιωσες τον πόθο να πεθάνεις, γιατί με τούτο αποφάσισες κάποιο συνάνθρωπό σου να φυλάξεις, θα πει πως δεν αισθάνθηκες ΑΓΑΠΗ, αυτή την ίδια άνθρωπε τη Θεία Χάρη! Δίχως να βασανίστηκες στο βίο σου, δίχως να αγρύπνησες, να φυλακίστηκες, να τιμωρήθηκες, να κατασυκοφαντήθηκες, να απειλήθηκες, να ε ειρωνεύθηκαν, να σε κατέτρεξαν και να σε πίκραναν, γιατί αγάπησες και δε φοβήθηκες, δε λύγισες, θα πει πως αντιλήφθηκες την κύρια αποστολή σου σε τούτη τη ζωή σου, πως πρέπει να αγαπήσεις, απ’ την καρδιά κι απ’ την ψυχή σου. Αγάπη πρέπει να προσφέρεις στο μορφοποιημένο κόσμο μας αυτόν δίχως την κρίση σου και την βαθύτερη σου σκέψη, δίχως τη σύγκριση και τον ανάξιό του υπολογισμό. Δίχως το χαμηλό συμφέρον, την άμεση ή έμμεσή σου αμοιβή έστω και ηθική, ενώ αγάπη θα πει να δώσεις, να δώσεις οτιδήποτε στον κόσμο, ακόμα και την ίδια σου τη ζωή!»

Υ.Γ: Ευχαριστώ τη δασκάλα μου Νίκη Φούφα από το Ομακσείο Κορίνθου, μαθήτρια η ίδια του μεγάλου Μύστη Νικολάου Μαργιωρή, που μεταλαμπαδεύει την αληθινή γνώση του Δασκάλου και μας φέρνει πιο κοντά στα όνειρά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου