Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Το άσυλο στην πυρά
«Το περιβόητο πανεπιστημιακό άσυλο, εκτός από εκτροφείο βίας, έγινε επίσης πεδίο βολής. Συγχαρητήρια! Να περιμένουμε ότι θα χρησιμεύσει και ως τόπος αγοραπωλησίας όπλων?»
Τ. Παπαδοπούλου ( «Ελευθεροτυπία», 16/1/09)


«
To άσυλο κατέληξε να γίνει βάση εξόρμησης τρομοκρατών και ανθρώπων που κατέστρεψαν και καταλήστευσαν το κέντρο της Αθήνας». Θόδωρος Πάγκαλος («Καθημερινή», 19/1/2009)

«Σε αυτόν το βαθμό παρακμής έχουμε φτάσει να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε μια πραγματική κοινωνική εξέγερση. Διότι πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξέγερση η διάχυση στην πόλη της ωμής βίας μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, κουκουλοφόρων και μη, που συστεγάζονται στο πανεπιστημιακό “άσυλο”, την οποία κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει, ούτε η πολιτεία, ούτε η αστυνομία, ούτε οι πανεπιστημιακοί…»
Νάσος Βαγενάς ( Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009)


«Φταίει το άσυλο που η αστυνομία διαθέτει στις τάξεις της επαγγελματίες προβοκάτορες, όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί, που αναμειγνύονται συχνά με κουκουλοφόρους, προτρέποντας σε έκνομες πράξεις? Φταίει το άσυλο που οι δυνάμεις των ΜΑΤ παίζουν πετροπόλεμο μέσα σε πύρινη ατμόσφαιρα με τους κουκουλοφόρους? Φταίει το άσυλο που η αστυνομία είναι πλήρως αναποτελεσματική στη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, που διακινούν ουσίες έξω από Γυμνάσια και Λύκεια στο φως της ημέρας? Φταίει το άσυλο για την ατιμωρησία των αστυνομικών που προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες σε βάρος πολιτών? Κι αν αρθεί το άσυλο, όλα τα παραπάνω θα εξαφανιστούν? Είναι εντελώς ευτράπελη μια τέτοια εκδοχή. Η απαίτηση για την άρση του ασύλου υπηρετεί συνακόλουθα άλλου τύπου προτεραιότητες. Τον εξευτελισμό του δημόσιου πανεπιστημίου, τον έλεγχο των θεσμικών λειτουργιών των ΑΕΙ, τη στοχοποίηση των πανεπιστημιακών και των φοιτητών που αντιδρούν στην καταπάτηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών. Όλα τα υπόλοιπα είναι πομφόλυγες».
Β. Καρδάση ( «Ελευθεροτυπία» 14/1/09)

1 σχόλιο:

  1. Σωστός ο Καρδάσης! Τρομολάγνοι, τσιράκια του συστήματος ήγγυκεν το τέλος σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή